lunes, 23 de noviembre de 2009

Família de protocols.

Les capes són una divisio que fan els dissenyadors de les xarxes. Serveixen per simplificarles. La divisio mes comuna es la OSI (Open System Interconnection) que es divideixen en set capes.

Les Famílies de protocols es un conjunt de protocols de xarxes en el que es basa Internet, permet la transmissió de dades entre xarxes d'ordinadors. A vegades es denomina conjunts de protocols de TCP/IP.

Un protocol es un conjunt de regles usades per ordinadors per comunicar-se unes amb les altres a raves de la xarxa. Un protocol es una convenció que controla o permet la comunicació i transferència de dades entre dos punts finals.


Família Netware: Es un Sistema operatiu de xarxa, es una de les plataformes de servei mes fiable per a oferir accés segur i continuat a la xarxa y els recursos de informació.














Família Netbeui: Es un protocol de nivell de xarxa i bastant senzill utilitzat com una e les capes en la primeres xarxes de microsoft.

Família Appletalk: Es un conjunt de protocol desarrollat per Apple inc. Va ser inclos a un Macintosh l'any 1984 i actualment esta e desus de Macintosh a favor de les xarxes de TCP/IP.















Família TCP/IP: Es un conjunt de protocols de xarxa en el que es basa Internet i que permeten la transmissió de dades entre xarxes i ordinadors. A vegades es denomina conjunt de protocols TCP/IP

    1 comentario: